Christina Viola Oorebeek

Niet het nieuwe om het nieuwe maar een open vizier en extreme nieuwsgierigheid, dat zijn de drijfveren van >Christina Viola Oorebeek. Samen met video-kunstenaar >Karl Klomp maakte ze Circulus, onderdeel van de openingsdag van de Gaudeamus Muziekweek 2013. Een fascinatie met synesthesie, toetsinstrumenten ontworpen om abstracte beelden te triggeren en projecteren, het tekenen van geluidsgolven op optische discs en direct op film zijn allemaal een deel van de geschiedenis van abstracte film. Het sturen van data van de Disklavier of de audio-uit naar de instrumenten van de beeldend kunstenaar bieden twee technieken voor het direct beïnvloeden van de beelden. Variatie in herhaling is wellicht het kernbegrip van deze exercitie in het in elkaar laten elkaar versmelten van beeld en muziek – “Circulus”.

Audio clip: Adobe Flash Player (version 9 or above) is required to play this audio clip. Download the latest version here. You also need to have JavaScript enabled in your browser.

Tags:

Reageer