Maxim Shalygin

Een van de jonge componisten die vorig jaar, in 2012, genomineerd was voor de Gaudeamus Prijs, was Maxim Shalygin. Zijn Letters to Anna werd toen beloond met een Eervolle Vermelding. Shalygin studeerde eerst af in Kiev, en vervolgde zijn opleiding in Den Haag bij Cornelis de Bondt en Diderik Wagenaar.  Dit jaar werd een nieuw werk van hem uitgevoerd door Slagwerk Den Haag en violiste Emmy Storms:

Audio clip: Adobe Flash Player (version 9 or above) is required to play this audio clip. Download the latest version here. You also need to have JavaScript enabled in your browser.

Floris Solleveld schreef over het stuk: “Laten we met het einde beginnen. Violin Concerto for Emmy Storms and percussion players van Maxim Shalygin is een fantastisch en verwarrend werk.” Lees verder op zijn blogsite >Otto’s Onderwereld. Vorig jaar was Shalygin te gast in een van de video-interviews van Radio 4 Eigentijds, zie hieronder…

Tags:

Reageer