Emre Kaleli

Van de website van >Gaudeamus: Op zijn veertiende besloot Emre Sihan Kaleli (1987, Ankara) om fulltime musicus te worden (hij weet niet meer precies waarom). Emre studeerde compositie aan het Staatsconservatorium van Oezbekistan, waar hij in 2010 een BA in muziek behaalde. In datzelfde jaar verhuisde hij naar Nederland voor een masterstudie aan het Conservatorium van Amsterdam (de overgang van Centraal-Azië naar West-Europa bracht geen aantoonbare culturele schokken met zich mee). In Amsterdam ontmoette Emre allerlei aardige mensen; hij leerde veel van Richard Ayres en Willem Jeths; werkte met Joël Bons en andere geweldige collega’s uit het artistieke team van Nieuw Ensemble; ging naar housewarmingparty’s; onderging de unieke sfeer van de experimentele Atlas Academy; speelde Pro Evolution Soccer met zijn huisgenoot (meestal won hij) en overleefde Koninginnedag. Zijn fietsen werden drie keer gestolen en twee keer verwijderd door het Team Handhaving (in alle gevallen zijn eigen schuld). Hij studeerde in juni 2012 af aan het Conservatorium van Amsterdam.

Tags:

Reageer