Dmitri Kourliandski

Dmitri Kourliandski (1976), componist, woont in Moskou. Won in 2003 de Gaudeamus Prijs. Is nu jurylid voor de Gaudeamus Prijs 2013. Hij was kunstenaar-in-residence bij de DAAD in Berlijn (2008) en componist-in-residence bij het Ensemble 2e2m in Parijs (2010). Hij werkte met musici en organisaties als Teodor Currentzis, Susanna Mälkki, Roland Kluttig, het SWR-orkest, MusicAeterna-orkest, de symfonieorkesten van Moskou en Jekaterinenburg, het Ensemble InterContemporain, KlangForum Wien, Contrechamps, Schoenberg|ASKO, Itineraire, KNM, Elision, Nadar, MCME, SNM. Zijn muziek is opgevoerd tijdens de Donaueschinger Muziekdagen, de Biënnale van Venetië, het Huddersfield festival, Musica Strasbourg, Wien Modern, MaerzMusik en op andere locaties in Europa, Noord- en Zuid-Amerika, Azië en Australië. Hij heeft vier opera’s geschreven en daarnaast ook orkest- en kamermuziek.

Tags:

Reageer