Annelies van Parys

Een van de juryleden voor de Gaudeamus Prijs 2013 is componist Annelies van Parys (1975). Ze studeerde compositie aan het Koninklijk Conservatorium van Gent bij Luc Brewaeys. Haar werken werden veelvuldig gelauwerd. Annelies’ oeuvre werd uitgevoerd door alle belangrijke Belgische ensembles (o.a. Ictus, Spectra, Oxaly), en door heel wat buitenlandse ensembles (zoals SMCQ Montréla, Cantus Zagreb, NYNME New York, Recherche Freiburg). De ISCM World Music Days 2012 opende met haar Tweede Symfonie. Sinds 2007 is ze composer in residence bij Muziektheater Transparant. Een Oresteia, dat in opdracht van Asko|Schönberg werd geschreven als een raamvertelling voor de Oresteia van Xenakis, werd op maandag 2 september uitgevoerd tijdens het openingsconcert van deze Muziekweek.

Tags:

Reageer