Bram Stadhouders

Bram Stadhouders groeit snel uit tot een van de interessantste improviserende musici van Europa. Met zijn gitaar en klanktechnologie verkent hij de grenzen tussen ambient, hedendaagse elektronische muziek en vrije geïmproviseerde jazz. In 2012 mocht Bram de prestigieuze Compositieopdracht van het North Sea Jazz uitvoeren. Hij was de jongste muzikant aan wie deze compositieopdracht ooit is toegekend. Conform de wens van de jury is Bram aan de slag gegaan met een compositie voor een andere bezetting dan waarmee hij gewend was te werken, en hij kwam uit bij een kruisbestuiving van een klassiek koor met hedendaagse impro. Bram componeerde zijn nieuwe werk ‘Henosis’ (Oudgrieks voor ‘eenheid’) voor gitaar, toetsen, drums en vocalisten van het Nederlands Kamerkoor. Mee te maken tijdens >November Music in Den Bosch. Alvast iets horen?
Bram Stadhouders – gitaar en laptop
Onno Govaert – slagwerk
David Hoogerheide – elektronica
Nederlands Kamerkoor – vocalen en directie

Inmiddels is van ‘Henosis’ een mooie CD verschenen:

Eerder zond de VPRO op Radio 6, in het programma VPROJazzLive, een opname met Bram uit, en dat is hier nog terug te horen:

Audio clip: Adobe Flash Player (version 9 or above) is required to play this audio clip. Download the latest version here. You also need to have JavaScript enabled in your browser.

foto: Marc van Vugt

Tags: , ,

Reageer