Michel Petrossian wint compositieprijs

De Franse componist Michel Petrossian heeft de Queen Elisabeth International Grand Prize for Composition 2012 gewonnen met zijn pianoconcert “In the wake of Ea”. De prijs bedraagt 10.000 Euro. Het werk wordt uitgevoerd tijdens de finale van het Koningin Elisabeth Pianoconcours, eind deze maand, in Brussel. De twaalf finalisten zijn live te zien en te horen via radio en tv, > op het internet en naderhand op CD. De andere compositiefinalisten waren:

Hooshyar Khayam: Before the Dream is Over
Yigit Kolat: Concerto for piano and Orchestra
Arthur Lavandier: Concerto pour piano et orchestre
Herrmann Torsten: Konzert für Klavier und Orchester
Nils Van der Plancken: Garden of Sorrows
They each receive a prize of 1.500 eur, presented by the National Lottery

Reageer