Arturas Bumsteinas winnaar van de Palma Ars Acustica

Zaterdag 27 april om 17.00 uur werd de winnaar bekend gemaakt van de Palma Ars Acustica, een compositieconcours geïnitieerd door de Ars Acustica Group van de EBU (European Broadcasting Union): Arturas Bumšteinas won met het werk ‘Epiloghi’. Speciale vermeldingen waren er voor Michael Schumacher en Jorge Boehringer.

Voor de Palma Ars Acustica editie 2013 werden 18 werken afkomstig uit 10 landen ingezonden. Nederland deed mee met 4 werken (die te horen waren in de Cafe Sonore uitzending van zaterdagnacht 27 april). Uit de 18 werken afkomstig uit 10 landen werd eerst in een voorronde een selectie gemaakt van 5 genomineerden (waar helaas geen Nederlandse inzending bij zat).

De genomineerden waren:
Knut Aufermann met ‘City of Drizzle’, ingezonden door ATORF
Jorge Boehringer met ‘Wind Icon/River Totem’, ingezonden door CZCR
Michael J. Schumacher met ‘The Episodes’ ingezonden door CZCR
Arturas Bumsteinas met ‘Epiloghi’, ingezonden door DEDKU
Anna Raimondo met ‘English with Ralph’, ingezonden door T  CHEUR

De eerste prijs, een geldbedrag van 1000,- Euro van de EBU, werd gewonnen door Arturas Bumšteinas; twee eervolle vermeldingen gingen naar Michael Schumacher en Jorge Boehringer.

In ons Radio 6 programma Café Sonore worden alle werken tzt uitgezonden en in de uitzending op Radio 6 vannacht  hoor je wel alvast alle Nederlandse werken die voor de Palma Ars Acustica werden ingezonden. >Hier vind je daarrover alle informatie.

Tags:

Reageer