Stetson & SDH

Slagwerk Den Haag speelt vrijdag 8 maart met saxofonist Colin Stetson in het Muziekgebouw aan ‘t IJ in Amsterdam.

Het avondvullende percussiewerk Timber van de Amerikaanse componist Michael Gordon heeft alles in zich om een ‘ambient’ klassieker te worden. Met de hallucinerende, bijna elektronische klanken van zes simantra’s – Grieks liturgische slaginstrumenten – schept Gordon een nieuwe klankwereld. Muziek die betovert met een ritueel in surround sound. Een kunst die ook saxofonist Colin Stetson verstaat. De Amerikaanse saxofonist Colin Stetson vormt niet alleen het kenmerkende geluid van Grammy-winnaar 2012 Bon Iver, hij werkt ook regelmatig met bijvoorbeeld Tom Waits, Laurie Anderson en The National. Als solist weet Stetson met elementen uit de minimal music hypnotiserende rauwe soundscapes te creëren. Net als Gordons Timber is Stetson een ‘one of a kind musical experience’.

Tags:

Reageer