John Cage: Cartridge Music

Cartridge music is in 1960 gecomponeerd door John Cage. Het is een stuk voor “amplified small sounds” – versterkte geluidjes dus.

Een “cartridge” is een pick-up element, alleen wordt in dit geval de naald vervangen door een willekeurig ander object dat past – bijvoorbeeld een stukje (metaal)draad, een tandenstker, een paperclip, enzovoort. Daarnaast worden extra geluiden geproduceerd met behulpv van contactmicrofoons.

Langham Research Centre is de naam van het samenwerkingsverband tussen Felix Carey, Iain Chambers, Philip Tagney en Robert Worby. Zij wijden zich aan authentieke uitvoeringen van klassieke electronische muziek en aan het crëren van nieuwe muziek met behulp van hun instrumentarium van “vintage” analoge apparatuur.

Video: Helen Petts; geluidstechniek: Dave Hunt.

Tags:

Reageer