Fast Opera Productions

Volgende maand zal de Pier van Scheveningen openbaar worden geveild.
Wat gaat ermee gebeuren? Hoe zal het markante bouwwerk eruit komen te zien? Iedereen heeft zijn eigen herinneringen aan dit icoon in de branding. Dat was reden voor het jonge operagezelschap Fast Opera Productions om een mini-opera over de pier te maken.

Nostalgie
De opera ging vrijdag in première op de TV-zender BravaNL en is nu te zien op YouTube. Vanuit het blikveld van een klein jongetje wandelen we over de pier. Onderweg komen, ondersteund door nostalgische muziek, verschillende kleine scènes langs. De muziek werd geschreven door Thijs Borsten en het libretto is van de hand van Koos Meinderts, schrijver van meer dan 30 kinderboeken.

Maandelijkse fast opera
Fast Opera Productions maakt iedere maand een fast opera over een actueel onderwerp. Deze opera’s geven een korte reflectie op de actualiteit en zijn net als een column een subjectieve weergave van het nieuws van de dag. De volgende productie gaat op vrijdag 5 april in première en staat, hoe kan het anders, in het teken van de troonopvolging.

Tags:

Reageer