Ties Mellema: Princepiration

Saxofonist Ties Mellema piekerde lang over de vraag hoe hij zijn vrienden meer kon betrekken bij de nieuwe muziek die hij speelt. “Knap gespeeld, maar ik heb er niks mee”, was regelmatig het commentaar dat hij kreeg. Zijn jeugdheld Prince inspireerde hem tot een vermetele poging de kloof te overbruggen. Hij vroeg een reeks hedendaagse componisten nieuwe stukken te schrijven, geïnspireerd op songs van Prince: David Dramm, Guillermo Lago, Wijnand van Klaveren, Wiek Hijmans, Renske Vrolijk, Jorrit Dijkstra, Maarten Ornstein, Katharina Thomsen, Maarten van Norden en Vinkepeezer. Bezetting: het EnAccord Strijkkwartet en Wilmar de Visser (contrabas). De “oervorm van de kamermuziek” dus als mantel voor de geniale muziek van de popartiest die nooit ophield zijn publiek te verrassen met muzikale en theatrale ongerijmdheden. De CD wordt gepresenteerd met een concert op 8 februari 2013 in Muziekgebouw aan ‘t IJ in Amsterdam.

David Dramm: In the beginning

Audio clip: Adobe Flash Player (version 9 or above) is required to play this audio clip. Download the latest version here. You also need to have JavaScript enabled in your browser.


Tags:

Reageer