Portret van Annie Gosfield in Cafe Sonore

De markante Amerikaanse componiste Annie Gosfield  is te horen zaterdagnacht 2 maart in Café Sonore op Radio6

In augustus vorig jaar kwam de vierde cd van de Amerikaanse componiste Annie Gosfield uit op het Tzadik label. Almost Truths and Open Deceptions is de titel van dat album. Gosfield, geboren in 1960 en in september vorig jaar nog te gast  bij de Internationale Gaudeamus Muziekweek, waar zij in de jury zat voor de compositieprijs, heeft een unieke manier van werken met zogenaamde “out of tune” samples en industrieel geluid. Op haar laatste Tzadik album combineert ze noise, traditionele notatie en improvisatie met een groot gevoel voor humor. De stukken op de cd zoals o.a. Phantom Shakedown en Cranks and Cactus Needles zijn gebaseerd op 78 toeren platen, junk dealers en baseball.

In de Cafe Sonore uitzending op radio6 van zaterdagnacht 2 maart hoor je werk van deze bijzondere componiste en zij geeft zelf tekst en uitleg over haar manier van werken.

Tags:

Reageer