Games

Zie dit concert in het MCO op 2 maart in het MCO in Hilversum, waar muziek uit onder meer Super Meat Boy, Minecraft, World of Goo en Sword & Sworcery wordt uitgevoerd.

Een vitale muziekcultuur gedijt bij uitwisseling tussen genres, interactie met de rest van de wereld, een open opstelling tegenover vernieuwing en groei, en een geest die nieuwsgierig is naar ongedachte mogelijkheden. Wie had een halve eeuw geleden gedacht dat muziek en (computer) games nog eens een vruchtbaar huwelijk zouden aangaan? Natuurlijk vind je de nodige games waarvan de “soundtrack” is gespeeld door een Oosteuropees symfonie-orkest, in veel gevallen in een filmisch-romantische stijl waar Richard Strauss nog een puntje aan kan zuigen. En ook worden thema’s uit game-muziek door steeds meer mensen herkend en ervaren als nieuwe klassiekers. Maar is het ook goeie muziek? Zeker, vaker wel dan niet. Nieuwsgierig hoe dat kan klinken? Check dit concert in het MCO op 2 maart in het MCO in Hilversum, waar muziek uit onder meer Super Meat Boy (Danny Baranowky), Minecraft (Daniel Rosenfeld), World of Goo (Kyle Gabler) en Sword & Sworcery (Jim Guthrie) in arrangementen wordt uitgevoerd. Joystick niet nodig, nieuwsgierige oren van harte welkom. Georganiseerd vanuit Ludwig, samen met Dutch Game Music.

Reageer