CrossLinx

Patrick Watson (singer-songwriter uit Canada) is een van de hoofdacts van CrossLinx dit jaar.

De muziek van Patrick Watson wordt vaak omschreven als een mix van indierock en klassieke muziek en wordt vaak vergeleken met artiesten als Rufus Wainwright, Andrew Bird en Jeff Buckley. In opdracht van Cross-linx ontwikkelt Patrick Watson een programma van circa zestig minuten waarvoor hij nieuw werk schrijft. Dit werk zal mede worden gearrangeerd door de Engelse dirigent (o.a. Metropole Orkest) en arrangeur Jules Buckley. Deze nieuwe muziek van Patrick Watson wordt afgewisseld met diens favoriete klassieke muziek. Tijdens het Cross-linx staat Watson – inclusief zijn band met zangeres – samen met twintig strijkers van Amsterdam Sinfonietta op het podium. Candida Thompson (viool) heeft de leiding.

> Site CrossLinx

Reageer