Rosa Ensemble jarig

Vanavond viert het Rosa Ensemble zijn 15-jarig bestaan met een jubileumvoorstelling in RASA in Utrecht. Speciaal voor de gelegenheid zijn er twee gloednieuwe Rosa Ensemble cd’s geperst: Anticantate en Shortbread & Outcakes. Met de release van Anticantate is de succesvolle voorstelling uit 2009, waarin muziek, beeld en zestalige tekst met elkaar waren vervlochten, nu dan eindelijk op een fysieke geluidsdrager te krijgen. Op Shortbread & Outcakes zijn de ‘greatest hits’ uit 15-jaar Rosa Ensemble verzameld. Vanaf vandaag zijn beide cd’s verkrijgbaar – maar bezoekers van het verjaarsconcert krijgen de beide CD’s gratis mee. Bovendien krijgen bezoekers van het concert, èn van het concert op 8 februari in NASA in Amsterdam, een “Rosa Hits Box” waarin ze CD’s mogen verzamelen uit de catalogus van het ensemble.

Het ensemble speelt op 30 januari in een bijzondere bezetting een selectie van nummers uit succesvolle programma’s als (de) Anticantate, De Kellner en de Levenden en Götterfunken. Als speciale gast is Eefje de Visser uitgenodigd, die met het ensemble zal meespelen en samen met Jessica Sligter en Stephanie Pan, het aantal zangeressen op drie brengt. Een andere gast is de band F*, rond zanger Florian de Backere, met daarin ook enkele muzikanten van Rosa, die een optreden verzorgen in de foyer van RASA.

Sinds de oprichting van het Rosa Ensemble in 1997, heeft het Utrechtse initiatief zich ontwikkeld tot een toonaangevend muziekgezelschap dat uitblinkt in het verkennen en vermengen van verschillende elementen uit de hedendaagse en alternatieve popmuziek met wonderlijke theatervormen. Het Rosa Ensemble heeft werk opgevoerd van ondermeer de notoire Captain Beefheart (Selling Hoovers in Mojave) en heeft samengewerkt met Spinvis, Hans Dagelet, Eric Vloeimans en Jan Jaap van der Wal.

Stephanie Pan (zang en loops) | Jessica Sligter (zang en gitaar) | Eefje de Visser (zang en gitaar) | Peter Jessen (contrabass) | Laurens de Boer (piano) | Wilbert Bulsink (toetsen) | Jeroen Kimman (gitaar) | Ainhoa Miranda (clarinet) | Koen Kaptijn (trombone) | Daniel Cross (slagwerk) | Mike Rijnierse (beeld)

Tags:

Reageer