Art’s Birthday 2013 : Café Sonore Special op 17 januari

Donderdag 17 januari is het weer zover. Dan vindt ons Ars Acustica radio feestje plaats met de jaarlijkse Art’s Birthday, een feestelijke concept van Robert Filliou, de fluxus-kunstenaar die op 17 januari 1963 verklaarde dat op die dag “De Kunst” exact 1 miljoen jaar daarvoor was geboren toen iemand een spons in een emmer water gooide. Op 17 januari 2013 vindt dus de 1.00.050e verjaardag van de Kunst plaats!
Gekkigheid of bloedserieus, wie zal het zeggen. In ieder geval wordt tot op heden dit ludieke fluxus idee nog steeds herdacht. Ook de gezamenlijke Europese publieke omroepen doen een duit in het zakje. Op twee plaatsen (Wenen en Stockholm) worden tal van nonstop live bijdragen van evenzoveel publieke omroepen verzameld om via de twee EBU- satellietkanalen Liszt en Haydn uitgezonden te worden. VPRO’s Radio 6 programma Café Sonore (het wekelijkse VPRO radioplatform voor de eigentijdse muziek) heeft geen zendtijd donderdag 17 januari op Radio 6, maar via internet en het themakanaal eigentijds op Radio 4 is Café Sonore live van de partij. We beginnen om 20.00 uur en eindigen om 21.00 uur. In de Café Sonore uitzending op 20 januari hoor dit uurtje dan wel op radio 6.
Hoofdbestanddeel op 17 januari is een live concert van het geluidskunstenaarsduo Jeroen Strijbos en Rob van Rijswijk. In de Café Sonore uitzending van 4 november vorig jaar kon je al luisteren naar een portret van dit kunstenaarsduo. Zij maakten voor onze Art’s Birthday bijdrage een speciale versie van hun recente compositie Cells, een werk voor cello (bespeeld door Jacqueline Hamelink) en live elektronica.

Tags: , , ,

Reageer