November Music: Strijbos & van Rijswijk

Het componisten / geluidskunstenaars-duo Jeroen Strijbos en Rob van Rijswijk ontvangen in de Verkadefabriek in Den Bosch op 7 november 2012, op de openingsavond van November Music, de Muziekprijs 2012 van het Prins Bernhard Cultuurfonds Noord-Brabant. Aansluitend zal hun recente compositie ‘Cross Avenue’ voor strijkkwartet, live-elektronica en een architectonische klankinstallatie in première gaan. Ook zal de klankinstallatie Dadoc geëxposeerd worden. Als opmaat voor dit alles hoor je in de Café Sonore-uitzending (Radio 6) van 4 november 2012 een special over dit artiestenduo dat al geruime tijd furore maakt met bijzondere klankinstallaties, geluidsperformances en speciale locatieconcerten. Beide heren zijn te gast in de studio en geven een kijkje in de keuken van hun artistieke werk, uiteraard met fragmenten uit hun oeuvre. Op de Cafe Sonore-site vind je verschillende composities van het duo in de complete uitvoering (zoals VOX, een compositie voor twee sopranen, live elektronica, zestien speakers en een grote architecturale ruimte, een werk dat nog te zien en horen was in de Utrechtse Nicolaikerk tijdens de laatste Internationale Gaudeamus Muziekweek).

Tags: , ,

Reageer