November Music: Stian Westerhus

Zondag 11 november treedt de Noorse meestergitarist Stian Westerhus drie keer op tijdens de November Music KunstmuziekRoute. Het wordt een solo set van gitaar en elektronica met een geheel eigen filmische klankwereld. Een draaikolk vol gloedvolle melodieën en onheilspellende golven van feedback. Voor muziekavonturiers die zich in de wereld van de gitaar willen begeven, een must. En…………… het is de enigste mogelijkheid Westerhus dit jaar in Nederland solo te zien spelen.

Artuarium; zondag 11 november om 14:00, 16:00 en 17:30 uur.

Van Stian Westerhus ligt sinds kort het derde solo-album The Matriarch and the Wrong Kind of Flowers bij de platenboer. Hierop grens overstijgende gitaarexercities, waarbij vroegere gitaarhelden verbleken. Met Pitch Black Star Spangled, het tweede album van Westerhus uit 2010, verklapte hij zijn grootste inspiratiebron, Jimi Hendrix.

Westerhus behoort tot de allernieuwste lichting gitaristen, die hedendaagse elektronica combineren met een virtuoze gitaarbeheersing. Naast het kunnen toepassen van de onbegrensdheid van de vele digitale effecten, is Westerhus ook een zeer getalenteerde impressionistische klankschilder.

Westerhus treedt veelal solo op, maar maakt ook deel uit van de formaties Puma, Monolithic en het Nils Petter Molvær’s Trio. Zijn solowerk verschijnt via het Noorse label Rune Grammofon. Luister naar The Antagonist van Stian Westerhus:

Audio clip: Adobe Flash Player (version 9 or above) is required to play this audio clip. Download the latest version here. You also need to have JavaScript enabled in your browser.

Tags: ,

Reageer