November Music: nieuw gecomponeerd, jazz, en meer

Van 7 tot en met 11 november vindt in ’s-Hertogenbosch weer November Music plaats, een festival voor nieuwe muziek waar de grenzen tussen genres niet lijken te bestaan (en gelukkig maar!). Jazzconcerten naast elektronica, experiment naast nieuwe gecomponeerde muziek. Radio 4 Eigentijds is er natuurlijk weer bij. Samen met de Concertzender maken we opnamen van zoveel mogelijk concerten, en elke dag zijn er blogbijdragen, concertrecensies, beschouwingen, en interviews te zien, te horen en te lezen.

Het hele programma is natuurlijk gemakkelijk te vinden op de website van November Music.

Kan het toch niet laten om een paar prachtige dingen te noemen: het Minguet Quartett met werk van Wolfgang Rihm en Jörg Widmann; het multimedia-project Cloud Messenger van Fred Momotenko, Hans Tuerlings en Jasper Kuipers; Rob van Rijswijk & Jeroen Strijbos met het New Yorkse strijkkwartet Ethel, dat ook werk van Jacob TV, Steve Reich en Phil Kline speelt.

Lunapark speelt werk van Frederic Rzewski, met pianist Ralph van Raat; Asko|Schönberg en Slagwerk Den Haag spelen Music for 18 Musicians van Steve Reich; het Osiris Trio speelt werk van festivalcomponist Robin de Raaff en Tristan Keuris.

Misha Mengelberg speelt met het Vijay Iyer Trio; de Neue Vocalsolisten Stuttgart brengen werk van Calliope Tsoupaki, Yannis Kyriakides, Elliot Sharp en Oscar Bianchi; Cappella Amsterdam zingt de Mattheus Passie van Boudewijn Tarenskeen in de regie van Paul Koek.

Tetzepi speelt met Louis Sclavis; Asko|Schönberg speelt werk van Robin de Raaff en van Klas Torstenson en Diego Soifer; het jonge Ragazze Kwartet & Lingling Yu brengen werk van Tan Dun, Mayke Nas, Maurice Horsthuis, en Reza Namavar; het Wolfert Brederode Quartet speelt met Mark Feldman.

Harmen Fraanje speelt met Enrico Rava; op zondag is er weer de fameuze KunstmuziekRoute met tal van concerten en voorstellingen in de binnenstad van ’s-Hertogenbosch; en in het slotconcert wordt Up-Close van Michel van der Aa gespeeld door Amsterdam Sinfonietta.

Een van de interviews van vorig jaar was met de Japanse componist Jo Kondo en zijn jonge Belgische collega Stefan van Eycken:

Tags:

Reageer