Winnaar van de Gaudeamus Prijs: Konstantin Heuer

Vanmiddag is in het Zijdebalen Theater in Utrecht de winnaar van de Gaudeamus Prijs 2012 bekendgemaakt. De jury, bestaande uit de componisten Martijn Padding, Annie Gosfield en Christopher  Butterfield, koos 13 genomineerden uit honderden inzendingen. Van die 13 genomineerden won uiteindelijk de Duitse componist Konstantin Heuer met zijn werk Alaska, uitgevoerd door VOCAALLAB olv MaNOj kamps. Met Mariana Hutchinson, Pieter van Loenen, Isa Goldschmeding, Inger van Vliet, Jeroen Koster, Johan Olof (viool); Lidwine Dam (altviool); Yulia Kharitonova (cello). Speciale vermelding kregen componisten Edward Hamel en Maxim Shalygin.

De opname van het stuk Alaska van de winnaar van de Gaudeamus Prijs 2012 werd gemaakt in de Nicolaïkerk in Utrecht op 4 september:

Audio clip: Adobe Flash Player (version 9 or above) is required to play this audio clip. Download the latest version here. You also need to have JavaScript enabled in your browser.

Tags:

Reageer