Jan Wolff overleden

Volgens een bericht op de website Niernieuws is Jan Wolff, oprichter van de IJsbreker en tot 2008 directeur van het Muziekgebouw aan ‘t IJ in Amsterdam, overleden. Jan Wolff was oorspronkelijk hoornist. De idealistische en weerbarstige doorzetter richtte muziekcentrum De IJsbreker aan de Weesperzijde in Amsterdam op, dat onder zijn leiding uitgroeide tot een klein maar toonaangevend centrum voor vernieuwende muziek. Hij was een van de oprichters van de Concertzender in het begin van de jaren ‘80. Een van zijn idealen, een werkelijk goed concerthuis voor de nieuwe muziek, kreeg uiteindelijk gestalte in het Muziekgebouw aan ‘t IJ. Door nierkanker verloor hij een nier en was hij sinds 2004 genoodzaakt te dialyseren. De slopende ziekte weerhield hem er niet van zijn werk voort te zetten en zich strijdlustig te blijven inzetten voor de nieuwe muziek.
Hij ruste in vrede.

Reageer