Norika Koide

Noriko Koide werd al eens belicht op de blogsite van Radio 4 Jong Klassiek, met opnamen die een jaar geleden werden gemaakt tijdens het Composers Festival Amsterdam. Met de compositie Tamamushi Nostalgia, uit 2010, is ze genomineerd voor de Buma Toonzetters Prijs 2012. Tamamushi Nostalgia is een werk voor blazersensemble. De Tamamushi, prachtkever,  is een soort kleine kevers met vaak heldere kleuren en een metaal-achtige of iriserende glans waardoor veel soorten als ware kunstwerkjes worden beschouwd. In Japan staat de prachtkever ook symbool voor diversiteit zonder grenzen. Te horen via Jong Klassiek maar ook live tijdens het Holland Festival, zaterdagmiddag 23 juni in het Muziekgebouw aan ‘t IJ in Amsterdam.

Hier ensemblestuk The Woman Surrounded by the Flying Birds waarmee ze de Tokyo College of Music Composition Award won in 2005.

pwlsalto omroepVrouwelijke componisten, iedere week op woensdagavond 21.00-22.00 in de uitzending van Radio MonaLisa, gemaakt door Patricia Werner Leanse. Op de Amsterdamse kabel 103.3 kabel of 106.8 ether of via internet

Tags:

Reageer