Tera de Marez Oyens

De titel van het Linzer Concert voor accordeon en orkest (uit 1991) van de Nederlandse componiste Tera de Marez Oyens (1932-1996) is een leuke verwijzing naar Mozarts Linzer Symphonie; Linz is ook de plaats waar Alfred Melichar, accordeonist aan wie het is opgedragen, doceert aan het Conservatorium. Een pakkend modern werk in één deel met een fraaie samenspraak tussen orkest en solist.

Audio clip: Adobe Flash Player (version 9 or above) is required to play this audio clip. Download the latest version here. You also need to have JavaScript enabled in your browser.

Vrouwelijke componisten, iedere week op woensdagavond 21.00-22.00 in de uitzending van Radio MonaLisa, gemaakt door Patricia Werner Leanse. Op de Amsterdamse kabel 103.3 kabel of 106.8 ether of via internet

pwlsalto omroep

Tags:

Reageer