Helen Gifford

’s Werelds eerste opera voor de i-Pad is Helen Gifford’s Iphigenia in Exile (app gratis). Het werk werd al gecomponeerd in 1985  en is in 2010  voorzien van een interactieve video door het Amsterdamse multimediaduo Champagne Valentine. Uit 1994 is A Plaint for Lost Worlds voor fluit, klarinet en piano en net als in Exile maakt de inmiddels 77-jarige Australische componiste het verlies van en geloof in een onschuldige wereld voelbaar.

Audio clip: Adobe Flash Player (version 9 or above) is required to play this audio clip. Download the latest version here. You also need to have JavaScript enabled in your browser.

Vrouwelijke componisten, iedere week op woensdagavond 21.00-22.00 in de uitzending van Radio MonaLisa, gemaakt door Patricia Werner Leanse. Op de Amsterdamse kabel 103.3 kabel of 106.8 ether of via internet

pwlsalto omroep

Tags:

Reageer