Margriet Hoenderdos

Margriet Hoenderdos (1952 – 2010) schreef voor zeer uiteenlopende bezettingen. Kenmerkend is haar toepassing van abstracte structuurprincipes, uitgewerkt met behulp van getallenreeksen. Het concept van samenvallen van structuur en klank maakt de muziek van Hoenderdos zo bijzonder. Zondag 6 mei is er het concert Postume Premières in het Bethaniënklooster Amsterdam met vier nieuwe composities (rietsextet, cello, 2 harpen, clavecimbel) van Hoenderdos plus werk van John Cage en Ton de Leeuw. Dit stuk is – zoals al haar werken van na 1990 – genoemd naar de maand en jaar van voltooiïng.

Audio clip: Adobe Flash Player (version 9 or above) is required to play this audio clip. Download the latest version here. You also need to have JavaScript enabled in your browser.

Januari 1994 – voor twee pauken

Vrouwelijke componisten, iedere week op woensdagavond 21.00-22.00 in de uitzending van Radio MonaLisa, gemaakt door Patricia Werner Leanse. Op de Amsterdamse kabel 103.3 kabel of 106.8 ether of via internet

pwlsalto omroep

Tags:

Reageer