Judith Shatin

Judith Shatin werd geboren in Virginia in 1949. Uit 1984 dateert haar werk The Passion of St. Cecilia, dat gebaseerd is op de legende van een 15e eeuwse geloofsstrijdster. Het driedelige orkestwerk (Combative, Tender, Cruel/Agressive)  beeldt enorm dramatisch het conflict uit tussen Cecilia (piano) en de wereld (orkest) die haar veroordeelt, maar het hier te horen middendeel geeft uitdrukking aan ’t kalme meditatieve karakter van de martelares.

Audio clip: Adobe Flash Player (version 9 or above) is required to play this audio clip. Download the latest version here. You also need to have JavaScript enabled in your browser.

Vrouwelijke componisten, iedere week op woensdagavond 21.00-22.00 in de uitzending van Radio MonaLisa, gemaakt door Patricia Werner Leanse. Op de Amsterdamse kabel 103.3 kabel of 106.8 ether of via internet

pwlsalto omroep

Tags:

Reageer