Haags Hedendaags

Het Koninklijk Conservatorium te Den Haag heeft de maand april uitgeroepen tot maand van de Hedendaagse Muziek. Een interessant programma met concerten waaronder een driedaags festival ter ere van Iannis Xenakis, georganiseerd door de afdeling Sonologie.  In het Spring Festival,  tussen 11 en 14 april, is het thema de Arte Povera, uitgewerkt in nieuwe composities en bestaande meesterwerken van hedendaagse componisten. Het Spring Festival is een jaarlijks terugkerend festival dat al 50 jaar bestaat. Er zijn ruim 50 nieuwe composities te beleven, variërend van puur elektronisch werk tot stukken voor ensemble, performances en muziektheaterwerken van de studenten Compositie.

Meer lees je op de website van het KonCon:
- over het Spring Festival
- over het Xenakis-festival

Reageer