Carola Bauckholt

Donderdag 19 april 2012 vanaf 20.02 op Radio 4: een rechtstreekse uitzending uit het Muziekgebouw aan ‘t IJ in Amsterdam. Het Ives Ensemble speelt werken van de Duitse componiste Carola Bauckholt. Speelse, inventive, onconventionele muziek waarin alledaagse geluiden de kiem vormen van een heel eigen muziektaal. Een van de stukken (Schlammflocke II) is een wereldpremière, speciaal voor het Ives Ensemble geschreven. En een ander stuk (Vormittagsspuk) is muziek bij een dadaïstische film uit 1928 van Hans Richter.

De hele uitzending horen:

Audio clip: Adobe Flash Player (version 9 or above) is required to play this audio clip. Download the latest version here. You also need to have JavaScript enabled in your browser.

Hieronder nog een paar leuke YouTube-video’s met werk van Bauckholt:

De film van Hans Richter (maar niet met de muziek van Carola Bauckholt):

Tags:

Reageer