Bovenkamermuziek

Vanavond (zaterdag 7 april 2012) in de 24/24 audiostream, vanaf ongeveer 20.30: Bovenkamermuziek, een project van de improband Palinckx, componiste Mayke Nas, het ASKO Ensemble, componist Yannis Kyriakides en acteur Hans Dagelet. In maart 2007 ging het project in Amsterdam, Tilburg en Rotterdam, en de opname ervan is vanavond terug te horen via Radio 4 Eigentijds. Bijna anderhalf uur muziek over het functioneren van de hersenen, èn over het grensgebied tussen gek en normaal. In de spreekteksten ligt de nadruk op wetenschappelijke informatie, een caleidoscoop aan hedendaagse inzichten met betrekking tot het menselijk denken en handelen. De liederen bezingen daarvan de dagelijkse praktijk, het moeizame laveren tussen goed, gek, normaal, slecht, houdbaar, manisch, invoelend en gewetenloos. Een informatief artikel over het project, gebaseerd op een interview met de gebroeders Palinckx door Rinus van der Heijden, vind je hier.

Reageer