Vanavond: de finale van de Harp Composition Contest

De harp wordt wel gezien als de droom van elke componist, een instrument zonder grenzen! Het Nederlands Harpfestival, dat deze week plaatsvindt in Utrecht, heeft een Harp Compositie Concours uitgeschreven. 100 composities uit de hele wereld kwamen binnen en zijn vandaag beoordeeld door een vakkundige jury. Luister vanavond naar de finale: de beste 3 composities worden gespeeld en strijden om de hoofdprijs en een publieksprijs. Naast deze 3 kakelverse composities spelen Sabien Canton, Miriam Overlach, Godelieve Schrama en Gwyneth Wentink (allen harpisten) ook enkele bekende moderen composities voor de harp van de laatste jaren.

28 augustus, 20:15, Vredenburg Leewenbergh.

W. Jeths – Vertooning
N. Andreucetti – Mouvements (finalist nr. 1)
F. Ligier – Like as the waves make towards the pebbled shore (finalist nr. 2)
L. Rose – Clouds, rock (finalist nr. 3)
- pauze -
K. Saariaho – Fall
G. Aperghis – Fidélité pour harpiste seule regardée par un homme
- juryberaad -

Het Radio 4 Themakanaal Eigentijds maakt een opname, deze is vrijdag hier te beluisteren.

Reageer