Hanna Kulenty

Hanna Kulenty (Polen 1961) is een van mijn favorieten. Ze schrijft muziek met een romantische grandeur, opgebouwd in lagen, moeilijk te spelen, gemakkelijk te beluisteren.  Het stuk Sinequan Forte B (antidepressiemiddel) – welgekozen titel – voor versterkte cello met delay en kamerorkest uit 1994 is vol donkere levensangst, nostalgisch verlangen en de elektronica werkt als trance. Poort naar het onbewuste. Het stuk eindigt gelukzalig in boventonen.  Het is een van de vier magistrale werken op haar nieuwe cd Music 4.  In maart te horen bij Radio Monalisa.

Foto: Zofia Zija

Audio clip: Adobe Flash Player (version 9 or above) is required to play this audio clip. Download the latest version here. You also need to have JavaScript enabled in your browser.

Vrouwelijke componisten, iedere week op woensdagavond 21.00-22.00 in de uitzending van Radio MonaLisa, gemaakt door Patricia Werner Leanse. Op de Amsterdamse kabel 103.3 kabel of 106.8 ether of via internet

pwlsalto omroep


Tags:

Reageer