Dobrinka Tabakova

Nieuwe muziek die iets kan betekenen voor een breed – niet per se in de avant-garde  ingewijd – publiek. De in Bulgarije in 1980 geboren Dobrinka Tabakova zoekt naar het onbekende in datgene wat we meenden al helemaal te verstaan. Haar muziek is vol energie en poëzie en zó vakkundig  in elkaar gezet. Luister maar eens naar haar driedelige Concerto for cello & strings (Turbulent, Longing, Radiant) uit 2008. Kristine Blaumane (cello) en Amsterdam Sinfonietta olv Candida Thompson.

deel 1

Audio clip: Adobe Flash Player (version 9 or above) is required to play this audio clip. Download the latest version here. You also need to have JavaScript enabled in your browser.

deel 2

Audio clip: Adobe Flash Player (version 9 or above) is required to play this audio clip. Download the latest version here. You also need to have JavaScript enabled in your browser.

deel 3

Audio clip: Adobe Flash Player (version 9 or above) is required to play this audio clip. Download the latest version here. You also need to have JavaScript enabled in your browser.

Vrouwelijke componisten, iedere week op woensdagavond 21.00-22.00 in de uitzending van Radio MonaLisa, gemaakt door Patricia Werner Leanse. Op de Amsterdamse kabel 103.3 kabel of 106.8 ether of via internet

pwlsalto omroep


Tags:

Reageer