Calliope Tsoupaki

Aria uit de mystieke Lucas Passie van de Nederlandse componiste Calliope Tsoupaki (Piraeus, 1963); hoogtepunt van ‘t Holland Festival 2008. In een bezetting van westerse én mediterrane instrumenten, koren, een Byzantijns zangerstrio en solisten waaronder een oosterse zangeres die zingt in de traditie van het Griekse klaaglied.

Deze week toert het Nederlands Blazers Ensemble, het Gesualdo Consort en Byzantijnse zangers door Nederland met Tsoupaki’s MARIA, haar tweede avondvullende religieuze werk. Te beleven op 4 en 5 april in het Muziekgebouw aan ’t IJ te Amsterdam (en op donderdag 5 april rechtstreeks te volgen via Radio 4).

Audio clip: Adobe Flash Player (version 9 or above) is required to play this audio clip. Download the latest version here. You also need to have JavaScript enabled in your browser.

Vrouwelijke componisten, iedere week op woensdagavond 21.00-22.00 in de uitzending van Radio MonaLisa, gemaakt door Patricia Werner Leanse. Op de Amsterdamse kabel 103.3 kabel of 106.8 ether of via internet

pwlsalto omroep

Tags:

Reageer