Beata Moon

Mary, voor sopraan, viool, slagwerk & piano is een werk uit 1996 van Beata Moon, Koreaans/Amerikaanse componiste, autodidact en ooit pianistisch wonderkind. Haar muziek is technisch niet ingewikkeld. Ze gaat instinctief te werk, roept een wirwar van beelden op door de knap gedoseerde energie.  Vol charmante lyrische passages. Maar plotseling zijn daar weer die dissonante tegengestelde ritmes in de piano die de melodie verhinderen weg te glijden in al te gemakkelijke sentimentaliteit. De sopraan in dit stuk is de wereldberoemde performer Joan La Barbara. Beata Moon zelf op piano.

Audio clip: Adobe Flash Player (version 9 or above) is required to play this audio clip. Download the latest version here. You also need to have JavaScript enabled in your browser.

foto: Tess Steinkolk

Naar de uitzending: http://www.radiomonalisa.nl/ondemand.html

Vrouwelijke componisten, iedere week op woensdagavond 21.00-22.00 in de uitzending van Radio MonaLisa, gemaakt door Patricia Werner Leanse. Op de Amsterdamse kabel 103.3 kabel of 106.8 ether of via internet

pwlsalto omroep


Tags:

Reageer