Onutė Narbutaitė

De in 1956 in Litouwen geboren componiste Onutė Narbutaitė schreef in 1992 een stuk voor kamerorkest getiteld Metabole. Haar benadering van de instrumenten is traditioneel, maar verder is alles nieuw. Frisse toonkleuren, onvoorspelbaar drama en structuur. Wat ook opvalt is dat dit stuk zo’n lange spanningsboog heeft; dat je als luisteraar uitgedaagd wordt de melodische lijnen te volgen. Maar welke lijn? Men kan er mystiek in horen, religiositeit, schoonheid, natuur. Maar bovenal heeft Onutė Narbutaitė het vermogen om iets over te brengen dat zich tot nu toe voor het oor verborgen heeft gehouden. Alsof je rechtstreeks contact maakt met een nieuwe wereld.

Audio clip: Adobe Flash Player (version 9 or above) is required to play this audio clip. Download the latest version here. You also need to have JavaScript enabled in your browser.

Vrouwelijke componisten, iedere week op woensdagavond 21.00-22.00 in de uitzending van Radio MonaLisa, gemaakt door Patricia Werner Leanse. Op de Amsterdamse kabel 103.3 kabel of 106.8 ether of via internet

pwlsalto omroep

Tags:

Reageer