Global Composition

Geluid is er altijd. We worden permanent omringd door geluid. Het ervaren van geluid is dan ook een omgevingservaring par excellence. Aldus de website van Global Composition, een (Engelstalige) conferentie over geluid, de media en de omgeving, 25-28 juli van dit jaar in Darmstadt, Duitsland. Geluiden bestaan nooit geïsoleerd, maar zijn altijd ingebed in een omgeving, en in interactie met andere geluiden en waarnemingen. Welke rol spelen de media hierin? Welke rol speelt de kunst in het ontwikkelen van geluids-oplossingen voor onze leefomgeving? Deze en andere vragen komen aan de orde tijdens de conferentie, die vandaag een call for proposals deed uitgaan. Waarover de website schrijft:

These proposals could for example

  • introduce concepts following the idea of a macro-soundscape or global composition as a collaborative and sustainable soundscape design
  • give examples for and analyze soundscape creation and their aspects of medialization
  • show approaches of collaborative and participatory sound based practices and events within everyday life as well as within artistic spaces and the distributed spaces of new media and digital networks
  • analyze listening as a cultural technique to be developed further, and discuss its importance in relation to the other senses and its contribution to a socially and ecologically sustainable environment
  • discuss relationships between technology and environmental sound and media in its different, controversial and paradoxical aspects.

Kijk voor meer info op de website van Global Composition.

Tags:

Reageer