Arditti Kwartet

Vanavond op Radio 4, live vanuit Muziekgebouw ‘t IJ in Amsterdam: muziek van een Nederlandse, Franse en Georgische componist door de Radio Kamer Filharmonie olv Jonathan Stockhammer èn het Arditti Kwartet. Het Arditti kwartet werd in 1974 opgericht door Britse violist Irvine Arditti. Tegenwoordig bestaat het kwartet, naast Irvine Arditti, uit de Armeense Ashot Sarkissjan (viool), de Britse Ralf Ehlers (altviool) en de Duitse Lucas Fels (cello).

Bruynèl/Wammes – Cours de nuages voor strijkers en tape;
Dusapin – Quatuor VI ‘Hinterland’hapax pour quatuor à cordes & orchestra;
Kancheli – Trauerfarbenes Land

Terugluisteren van de uitzending, na afloop, kan hier:

Audio clip: Adobe Flash Player (version 9 or above) is required to play this audio clip. Download the latest version here. You also need to have JavaScript enabled in your browser.

Reageer