Monumento

Nieuwe cd met muziek van Willem Jeths, vanmiddag per post binnengekomen. Krachtige titel: Monumento. Vast en zeker een referentie aan een van de stukken die op de cd te vinden is, Monument to a universal marriage (2011), uitgevoerd door het Doelen Kwartet, Lars Wouters van den Oudenweijer (klarinet), Mijke Sekhuis (sopraan), en Karin Strobos (mezzosopraan).

Audio clip: Adobe Flash Player (version 9 or above) is required to play this audio clip. Download the latest version here. You also need to have JavaScript enabled in your browser.

Ter gelegenheid van de concertante uitvoering van Hôtel du Pékin (Dreams for a Dragon Queen) op 28 januari in de ZaterdagMatinee in het Concertgebouw, Amsterdam, presenteert Muziek Centrum Nederland deze nieuwe CD. Willem Jeths en librettist Friso Haverkamp gaan in de pauze van het concert in gesprek met Bas van Putten waarin zij de opera over Cixi, de laatste keizerin van China, zullen toelichten. Het gesprek vindt plaats in de Spiegelzaal. Belangstellenden zijn van harte uitgenodigd om hierbij aanwezig te zijn. De cd Monumento (Etcetera KTC 1437) is tijdens de pauze en na afloop verkrijgbaar in de stand van MCN. En wat staat er verder op:
- Scale ‘le tombeau de Mahler’ (2010). Koninklijk Concertgebouworkest o.l.v. Ed Spanjaard
- Meme (versie voor twee altviolen en orkest) (2006). Radio Kamer Filharmonie o.l.v. Otto Tausk m.m.v. Susanne van Els en Nobuko Imai, altviool
- Derde strijkkwartet ‘Intus trepidare’ (2003). Doelen Kwartet

Reageer