Daisy Bell première tijdens Art’s Birthday Party

Café Sonore is vanavond gastprogrammeur van een special in het kader van de Art’s Birthday Party. On de titel Proverbs of Hell worden gedichten van William Blake uitgevoerd door het Trio Daisy Bell (Evelien van den Broek, Dyane Donck en Richard van Kruysdijk). Daisy Bell switcht met groot gemak tussen musique concrète en popsongs. Een obscure sfeer, rauwe beats, vervormde stemmen. De naam “Daisy Bell” is ontleend aan het eerste liedje dat door een (IBM) computer werd uitgevoerd, in 1961. Het trio is bijeen sinds december vorig jaar. Proverbs of Hell is hun eerste release (op WORM, ook digitaal beschikbaar). De première is in de Art’s Birthday uitzending van Café Sonore vanuit de VPRO-studio. En hier terug te horen:

Audio clip: Adobe Flash Player (version 9 or above) is required to play this audio clip. Download the latest version here. You also need to have JavaScript enabled in your browser.

Check een paar foto’s hieronder:


Reageer