Art’s Birthday

Dinsdag 17 januari 2012 is de kunst jarig.

Geen grapje! We weten van die datum sinds Fluxus-kunstenaar Robert Filiou, 49 jaar geleden, deze datum uitriep tot de geboortedag van de kunst, 1 miljoen jaar eerder, bij welke gelegenheid iemand een spons in een emmer water wierp. Sinds de exclamatie van Filiou hebben kunstenaars jaarlijks netwerk-achtige happenings, (verjaars)feesten en eerbetoon georganiseerd, waaraan ook wordt deelgenomen door de verzamelde geluidskunst-redacteuren (in de breedste zin des woords) van omroepen van over de hele wereld. Via de EBU wordt een distributienetwerk bestaande uit twee satellietverbindingen en een ruime inzet van het Internet, de hele avond gevuld met sound art, radioart, geluidskunst, electronische muziek, enzovoort. En in Nederland doen we uiteraard mee! Met een live Café Sonore-uitzending (het geluidskunst-programma van Armeno Alberts op Radio 6), en daarin een live-concert door onder meer Dyane Donck. Allemaal te volgen via dit webkanaal Radio 4 Eigentijds. Tune in, check it out, join the fun. Er is onder meer een Facebook-pagina, en hier is een overzicht van de EBU-ars acustica-activiteiten op het verjaarsfeest.

Reageer