Schoonheid van Stagnatie

Opname gemaakt als opening van het Korenfestival in Eindhoven, op 5 november 2011. Schoonheid van Stagnatie van Bart van Dongen, een koorwerk dat hij schreef in het kader van een project voor het GLOW-festival met lichtontwerper Michel Suk. Op het terrein van de TU in Eindhoven waren langzaam van kleur veranderende installaties te zien, patronen waarin chaos en orde afwisselend de overhand hadden. Als bezoeker wandelde je door een landschap van licht en kleur, met als grote blikvanger het gebouw van Kennispoort, waar een koor van ruim 150 mensen, ondersteund door blazers en elektronica, het werk van Bart van Dongen uitvoerde. Beelden èn muziek zijn gebaseerd op de getallenreeks van Fibonacci, waarmee groeiprocessen in de natuur kunnen worden beschreven: 1, 2, 3, 5, 8, 13… Steeds wordt het vorige getal bij het laatste getal opgeteld. En kijk maar eens in een willekeurige vrucht, als je die opensnijdt: het aantal partjes of delen is altijd een getal uit die reeks. Het openluchtconcert op de openingsavond van GLOW vormt tevens de aftrap van het Korenfestival Eindhoven.

Audio clip: Adobe Flash Player (version 9 or above) is required to play this audio clip. Download the latest version here. You also need to have JavaScript enabled in your browser.

Hieronder enkele YouTube-video’s met een impressie van het festival:

Reageer