Rostrum of Composers

Op donderdagavond 15 december op Radio 4: het 58e International Rostrum of Composers 2011. Dit Unesco-festival voor jonge componisten wordt elk jaar door een ander land georganiseerd. Dit jaar vond een en ander plaats in het Funkhaus van de Oostenrijkse Radio (ORF) in Wenen van 7 tot 10 juni. De eerste prijs werd gewonnen door een Italiaanse componist: , voor zijn werk Macchina per scoppiare Pagliacci (2010). Ook de Nederlandse componist Bart Visman dong mee met zijn werk Sables, Oxygène uit 2008.

De uitzending is (na afloop) hier terug te horen:

Audio clip: Adobe Flash Player (version 9 or above) is required to play this audio clip. Download the latest version here. You also need to have JavaScript enabled in your browser.

Bart Visman werd geboren op 21 oktober 1962 in Naarden. TUssen 1988 en 1994 studeerde hij compositie bij Daan Manneke en orkestratie bij Geert van Keulen aan het Sweelinck Conservatorium. Zijn oeuvre omvat kamermuziek, orkestmuziek, opera en liederen. Hij schreef in opdracht van onder meer Nieuw Sinfoniette, het Schönberg Kwartet, Het Trio, het Egidius Kwartet, The Locke Consort, The Gents en De Matinee. Voor jonge luisteraartjes componeerde hij in 2003 de opera “De roep van de kinkhoorn”.

Reageer