musikFabrik

Het slotconcert van November Music 2011 werd gegeven door het Keulse top-ensemble musikFabrik onder leiding van Sian Edwards. Op het programma werken van Jonathan Harvey, Rebecca Saunders en Yannis Kyriakides. De opname werd gemaakt door de NTR voor Radio 4.

Jonathan Harvey, praktiserend Boeddhist, beschouwt muziek als een zuiver spirituele aangelegenheid. Zo is het korte Climbing Frame een raamwerk waarbinnen de musici zich moeten laten leiden door een “grote energetische stroom”; Sringara Chaconne is een Indiase “rasa”, een stemming die de liefde tussen man en vrouw, of tussen moeder en kind beschrijft. Rebecca Saunders tracht in haar cyclus Stirrings still het onnoembare in klank te vatten; geluid en stilte houden elkaar in evenwicht. Kyriakides baseerde zijn Memoryscape voor ensemble, soundtrack en videoprojecties op de vroegste herinneringen van vijftien naaste vrienden, die in tekst en beeld gecombineerd worden met vijftien solo’s van steeds een ander lid van musikFabrik.

————————————————
Jonathan Harvey: Sringara Chaconne

Audio clip: Adobe Flash Player (version 9 or above) is required to play this audio clip. Download the latest version here. You also need to have JavaScript enabled in your browser.

————————————————
Jonathan Harvey: Climbing Frame

Audio clip: Adobe Flash Player (version 9 or above) is required to play this audio clip. Download the latest version here. You also need to have JavaScript enabled in your browser.

————————————————
Rebecca Saunders: Stirrings Still II

Audio clip: Adobe Flash Player (version 9 or above) is required to play this audio clip. Download the latest version here. You also need to have JavaScript enabled in your browser.

————————————————
Yannis Kyriakides: Memoryscape

Audio clip: Adobe Flash Player (version 9 or above) is required to play this audio clip. Download the latest version here. You also need to have JavaScript enabled in your browser.

Tags:

Reageer