‘SMAK!’

Vandaag, op de eerste middag van November Music, vond de 8+ voorstelling ‘Smak’ plaats in Theater aan de Parade. ‘Smak’ vertelde het muzikale verhaal van een bizarre ochtend, op muziek van Ned McGowan en de poëtische teksten van schrijfster Nafiss Nia.

Een kruispunt in de ochtend. Fietsers steken over, voetgangers lopen voorbij, een straatverkoper opent zijn kraam. Plotseling klinken er gierende banden, piepende remmen en ……… SMAK! Een onwaarschijnlijk, hilarisch ongeluk heeft plaatsgevonden. Alles en iedereen komt tot een halt.

De omstanders haasten zich naar de plek des onheils. In alle chaos probeert de wijkagent de situatie onder controle te krijgen. Ondertussen staat midden op het kruispunt het alwetende standbeeld, dat vanaf haar sokkel al eeuwenlang de mensen ziet komen en gaan.

Het publiek, half om half bestaande uit kinderen en volwassenen, wordt vanaf begin tot eind geraakt door het fantasierijke decor en het wervelend speelse optreden van, hoe kan het ook anders, het Wervelwind Ensemble. Voor de jongsten onder de luisteraars gaat de abstractie misschien net iets te ver, maar de iets oudere kinderen plus hun ouders genieten van de avontuurlijke verhaallijn en de hoogstaande muziekuitvoering.

Tags:

Reageer