November Music

Van 9 tot en met 13 november vindt de negentiende editie van November Music plaats in ‘s Hertogenbosch. ‘Muziek van nu, door de makers van nu’. Een omschrijving die aangeeft dat November Music breed programmeert. Grote producties van bekende hedendaagse componisten, zoals Louis Andriessen, Edgar Varèse, Bill Viola, David Kweksilber, Jörg Widmann en Yuri Honing worden geplaatst naast rare, experimentele en extreme concerten. Het merendeel van de producties staat in de Verkadefabriek geprogrammeerd. Maar andere podia, musea en galeries in ’s Hertogenbosch maken ook deel uit van de programmering. Daaronder een kindervoorstelling, lunchconcerten, expertmeetings, geluidsinstallaties en een heuse kunstmuziekroute op zondag 13 november.  Voor ieder wat wils. Van filmische jazz tot dwarse elektronica, van abstracte improvisatie tot twintigste-eeuwse klassiekers, van stuiterende polkamuziek tot atmosferische soundscapes. Volg het festival middels interviews en concertverslagen, van dag tot dag, via VPRO’s Eigentijdse Radio 4 blog.

De November Music festival componist van dit jaar is Yannis Kyriakides. Luister naar ‘Don’t buy sugar, You’re my sugar’. Uitgevoerd door het Maarten Altena Ensemble.

Audio clip: Adobe Flash Player (version 9 or above) is required to play this audio clip. Download the latest version here. You also need to have JavaScript enabled in your browser.

Tags: ,

Reageer