Cineac Sonore

Net als tijdens November Music 2010 kunnen liefhebbers van elektronische muziek vanuit de luie stoel genieten van de nieuwste composities tijdens Cineac Sonore. Op vrijdag, zaterdag en zondag komen composities van o.a. Anne La Berge, Yannis Kyriakides (zie foto), Hans Timmermans, Konrad Boehmer, Justin Bennett en Robert van Heumen voorbij. Omringd door luidsprekers in iedere hoek van de Verkade filmzaal komen de composities optimaal tot leven. Componisten zijn aanwezig om voorafgaand of na afloop hun werken toe te lichten. Een prachtige gelegenheid om kennis te nemen van het allerbeste van de recente Nederlandse elektronische muziek.

Audio clip: Adobe Flash Player (version 9 or above) is required to play this audio clip. Download the latest version here. You also need to have JavaScript enabled in your browser.

‘Away’ van Anne La Berge is afkomstig van haar cd ‘Speak’ (2011).

Klik door voor portret Anne La Berge. Vrijdag 17:00 uur te beluisteren in Cineac Sonore in de Verkadefabriek.

Anne La Berge. (geboren in Palo Alto, Ca, USA in 1955)

Fluitiste/improvisator/componiste. In haar composities en tijdens haar concerten combineert ze een ruige en vergaande hantering van de instrumenten met een sterke voorkeur voor geïmproviseerde fijnzinnig geweven microtonale texturen en melodieën. Haar uitgebreide unieke verzameling krachtige percussieve fluit effecten combineert ze met elektronische bewerkingen. Woont sinds 1989 in Amsterdam. Alwaar zij o.a. in 1999 samen met Steve Heather en Cor Fuhler begint met Kraakgeluiden en in 2009 Field Of Ears opricht om de grenzen tussen klassieke, geïmproviseerde muziek en live elektronica te doen vervagen.

Tags: , , ,

Reageer