Stockhausen: Mantra

Veel musici op de Dag van de Klassieke Muziek in Amsterdam – ensembles, solisten, orkesten, het Nederlandse klassieke muziekleven presenteert zich met folders, posters, cd’s en goeie verhalen. Wie durft er nog te beweren dat musici niet tegelijkertijd ondernemers zijn?

Pascal Meyer heeft zijn cd in de verkoop. Als helft van het Pestova/Meyer Pianoduo (met Xenia Pestova) maakte hij een opname van Mantra (1970) van Karlheinz Stockhausen, het eerste voorbeeld van de manier van componeren die de grote Duitse avantgardist zou hanteren tot zijn dood in 2007, en waarin het hanteren van een formule als uitgangspunt geldt. Hieronder een klankvoorbeeld uit Mantra:

Audio clip: Adobe Flash Player (version 9 or above) is required to play this audio clip. Download the latest version here. You also need to have JavaScript enabled in your browser.

Reageer