It Nije Ensemble

It Nije Ensemble bestaat sinds het voorjaar van 2008  en heeft als doelstelling het muziekleven in de provincie Friesland en daarbuiten te stimuleren, met een bijzondere belangstelling voor muziek in verbinding met theater en/of beeldende kunst. Op 25 oktober is componist en muziekdocent Dirk Dekker te gast in de studio van VPRO’s Radio 4 Eigentijds om te vertellen over het ensemble en over de concerten die eind oktober op verschillende plaatsen te beleven zijn. Hier terug te horen:

Audio clip: Adobe Flash Player (version 9 or above) is required to play this audio clip. Download the latest version here. You also need to have JavaScript enabled in your browser.

Het ensemble in volledige bezetting speelt, met Jannie Pranger en Bernard van den Boogaard, op 27 oktober in Theater Sneek, op vrijdag 28 oktober in het Kunstenaarscentrum in Bergen, en op zondagmiddag 30 oktober in De Lawei in Drachten. Het programma biedt dan behalve nog de Vasalisliederen van Dirk Dekker, ook werk van Geert Schoonbeek de Vlaming, Ali Authman (Koerdistan, 1973), Egbert Canrinus (Friesland, 1971), Arend Gerds (1987), Ben Richter (USA, 1986) en Young Mi Choi (Zuid-Korea, studeert momenteel bij Guus Jansen en Diederik Wagenaar).

Vóór die uitzending waren er al twee concerten in kleine bezetting, op 22 oktober om 20.15 uur in De Spylder in Warns, en op 23 oktober om 15.30 uur in de Hippolytuskerk in Hippolytushoef. Het programma van deze twee concerten èn van de drie hieronder genoemde concerten met het groot bezette ensemble kreeg de veelzeggende titel Over Grenzen Over. It Nije Ensemble stond onder leiding van Hoite Pruiksma en er werd aan meegewerkt door Jannie Pranger (mezzo) en Bernard van den Boogaard (piano). Op het programma de Sonate voor viool en cello van Ravel, American letters van Nicolas Bacri (1961) en Vasalisliederen van Dirk Dekker, naast werk van Jolivet en Geert Schoonbeek de Vlaming (1965).

2 Responses to “It Nije Ensemble”

 1. R. Vis van Heemst zegt:

  Betse mensen ,

  Ik ben niet zo slim met computers maar ik kan niet vinden op welke frequentie Radio Eigentijds wordt uitgezonden. Ik luister veel naar Radio 4 . Kunt U mij vertellen waar ik die uitzending van vanmiddag 25 Oktober met Dirk Dekker kan beluisteren ? Het staat niet in het programma-overzicht van Radio 4 dus vermoed ik dat het een aparte zender is . Help een wanhopige luisteraar s.v.p.
  Groet R. Vis van Heemst

 2. admin zegt:

  Geachte heer of mevrouw,
  Radio 4 Eigentijds wordt uitsluitend via het Internet uitgezonden. U kunt naar de “audiostream” luisteren door rechtsboven te klikken op het gele vlakje “luister naar het themakanaal”. Er wordt dan een apart, kleiner venster geopend, waarin u kunt kiezen tussen verschillende “low” of “high”, al naar gelang de snelheid van uw internetverbinding.
  Vr gr AvN

Reageer