Hexnut en Burtynsky

WRENCH is de titel van een bijzonder project van Ensemble Hexnut, een choreografie van muziek en fotografie. En niet zomaar foto’s, maar de indrukwekkende, onthutsende foto’s van Edward Burtynsky, die de transformatie van de natuur door het handelen van de mens op een soms angstaanjagende manier in beeld brengen. Hexnut speelt nieuwe composities, van Ned McGowan, Jan Bas Bollen, David Dramm, Mayke Nas, Seung-Ah Oh, Steven Ricks, Felipe Waller en Anthony Fiumara geïnspireerd op de foto’s van Burtynsky. En zoals we Hexnut kennen worden daarin klanken en technieken uit de hedendaagse klassieke muziek onbekommerd gemengd met jazz, metal en improvisatie. Vanavond op Radio 4 zendt de VPRO een opname van het concert uit dat Hexnut gaf op 7 september in de Gaudeamus Muziekweek.

Kijk voor de foto’s van Burtynsky op de Hexnut-website.

Meer over Burtynsky is >hier te vinden.

Het programma wordt nog gespeeld, op de website van Hexnut staan ook de tourdata.

Tags:

Reageer